Børnehaven Voldparken
 
Arildsgård 11  2700 Brønshøj
Tlf.38609590        Email: bhvoldparken@bhvoldparken.dk
   
                             
                                          
                                             
Skolestart

Børnene skal starte i skole i 0 klasse det år man fylder 6 år , men kun hvis man er parat til det.
Der kan være flere grunde til at man ikke er parat til at starte i skole selvom barnet er fyldt 6 år.
Det kan være at man ikke er parat rent sprogligt , barnet kan have svært ved at forstå en længere sætning hvor man får flere oplysninger på samme tid f.eks "I morgen starter vi med at gå til tandlægen , og vi starter med de børn hvis navn starter med A og så kommer de børn hvis navn starter med B , så I skal huske at have børstet jeres tænder grundigt."
Det kan også være at barnet har svært ved at udtrykke sig i en længere sætning , f.eks at fortælle hvor man har været i sin sommerferie , sammen med hvem , hvad man lavede , hvad så man , hvad var sjovt.
Efter sommerferien holder vi samtaler med de børn der har alderen til at skulle starte i skole næste år.
Her giver vi vores vurdering på om vi synes jeres barn er skoleparat , eller om vi synes at der er ting vi skal arbejde sammen med jer om , for at barnet bliver skoleparat , og eventuelt bliver her et år til , for at indhente det man man mangler.
Der er jo også meget forskel på om man har fødseldag i februar eller i december , de børn der har fødselsdag i februar er jo næsten et år ældre end de børn der har fødselsdag i december når de skal starte i skole.
Vi oplever hvert år børn der kommer for tidligt i skole , og det er rigtigt ærgeligt fordi starten på skolen burde være noget noget der var spændende , sjovt og trygt , og det er det kun hvis man er parat til det.
Det at skulle gå om , det vil sige gå 2 år i 0 klasse , er et nederlag fra starten , og betyder ikke at man lærer dobbelt så meget.
Der er aldrig børn der er kommet for sent i skole , men mange der er kommer for tidligt.
Her under er der et link til en side hvor I kan se hvad for nogle områder der er vigtige at se på når man skal bedømme om et barn er skoleparat.
Klik på fotoet herunder:
With the button "Oversæt" above it is possible to see each website translatted into many different languages.
Just remember that it is a machine translation , so there can be some words , and expressions , which is not correct.